PEDRO J ABREU

“Em vaig graduar de Disseny de Comunicació Visual en l’Institut Superior de Disseny. ISDI, l’Havana.

 

Després de treballar uns anys com a dissenyador gràfic i fotògraf en el Centre d’Art Contemporani Wifredo Lam i en l’Institut Cubà de l’Art i Indústria Cinematogràfics ICAIC a l’Havana, vaig arribar a Barcelona, on he pogut desenvolupar els meus projectes en paral·lel a la meva col·laboració amb agències de publicitat i estudis de disseny.

 

El meu treball personal utilitza la fotografia com a eina d’anàlisi de la realitat a través de la fragmentació del que observem. En aquest procés l’eix central és la recomposició dels fragments microscòpics que capto. La formulació del relat em permet conèixer i presentar l’objectivitat més intima i pròxima des d’una altra perspectiva.

 

Per aquesta raó el meu treball es construeix principalment en sèries i seqüències amb un interès molt marcat en l’abstracció, aspirant a la definició d’un mapa personal del lloc en què habitem, ja sigui un cos, un espai o una ciutat”.